Honor 8

När Huawei Honor 8 lanserades år 2016 var den i täten inom budgetsegmentet med genomgående höga betyg bland recensenter och prisades för sin design och sitt pris. Honor 8 riktade sig främst till yngre konsumenter och var ett alternativ till den dyrare P9-modellen. Den senaste modellen av Honor är i skrivande stund Honor 10.

Designen på Honor 8 stack ut jämfört med sin föregångare Honor 7 med ett nytt läckert glashölje som ger telefonen en premiumkänsla. Telefonen påminde mer till utseendet om andra premiumodeller än föregångaren Honor 7 vilket gjorde att den stack ut bland andra telefoner i samma prisklass. Skärmen på Honor 8 var en 5,2 tums 1080 LTPS IPS-skärm med 16 miljoner färger och stod sig väl jämfört med andra telefoner inom segmentet. Att skärmen var lite mindre än sina konkurrenter gjorde också att telefonen var mer lätthanterlig än andra alternativ inom segmentet.

Prestandamässigt stod Honor 8 sig väl jämfört med mobilerinom samma prissegment och även med dyrare modeller. Honor 8 lanserades medHiSilicon Kirin 950-processorn och 4 gb ram vilket gjorde att det mesta flöt påsmidigt på telefonen. Prestandan på telefonen gjorde också att det gick attspela de då allra senaste spelen på telefonen utan större problem.Lagringskapaciteten på telefonen var 32 gb internt med möjlighet att installeraett microSD-kort för att utöka kapaciteten med upp till 128 gb. Kameran på Honor8 höll en hög nivå och var enligt recensioner och tester nästan på samma nivåsom andra tillverkares premiummodeller. Vidare hade telefonen också stöd förUSB-C samt hade ett hörlursuttag.

Batteriet på Honor 8 hade kapacitet för 3000 mAH vilket gav ungefär en dags styrka per laddning vid normalt användande. Det fanns också stöd för tre olika energiprofiler: performance, smart och ultra. Dessa gjorde att användaren själv kunde balansera mellan prestanda och energiåtgång för att förlänga batteritiden.

Om du har en gammal Honor 8 hemma och behöver hjälp med attanvända den finns manualen till telefonen fortfarande online på Huaweis hemsida.