Google pixel 6 pro – värd pengarna?

Med lanseringen av Pixel 6 pro har Google introducerat några imponerande features där i synnerhet kameran får mycket fokus. Men är den verkligen värd pengarna? Google Pixel 6 pro vill konkurrera med andra flaggskeppsmodeller från Apple och Oneplus men där den är ett mer prisvärt alternativ. Den har blivit utrustad med en imponerande kamera och det nya Tensor-chippet vilket gör att den prestandamässigt ligger i topp.

Fördelar med Pixel 6 pro

Här nedan hittar du en sammanfattning över vilka fördelar som kritiker har sagt om Google Pixel 6 pro är.

Grym kamera

De flesta experter håller med om att Google Pixel 6 Pro har en av de bästa kamerorna på marknaden just nu. Kameran är mycket lättanvänd och tar fantastiska bilder, även i svåra ljusförhållanden.

Priset

Det är sällan man får en flaggskeppsmodell till ett så här bra pris. Google Pixel 6 Pro kostar från 9990 kronor, vilket är en bra deal för en telefon med så här många finesser.

Stor och vacker skärm

Skärmen på Pixel 6 Pro är en 6,7 tum LTPO OLED-skärm med QHD+ (1440 x 3120 pixlar). Skärmen har en uppdateringsfrekvens på 120hz vilket gör att allt flyter på mycket bra, den också mycket ljusstark och har bra färger.

Trådlös laddning

Google Pixel 6 pro har stöd för trådlös laddning, något som är väldigt praktiskt och snabbt.

Nackdelar med Pixel 6 pro

Nedan finns de sammanväga nackdelar som kritiker har uttryckt om Google Pixel 6 pro.

Batteritid

Batteritiden för Google Pixel 6 Pro är kort. Det är inte ovanligt för användare att uppleva batteritider på bara 11 timmar med användning av flera appar och tjänster. Andra telefoner i samma prisklass som iPhone 13 pro och Xiaomi 12 Pro har betydligt bättre batteritider.

Inget stöd för microSD

Om du behöver microSD är Google pixel 6 pro inget för dig. Telefonen har inte stöd för det och det går inte heller att byta ut batteriet.

Fingeravtrycksläsaren fungerar inte jättebra

Många som har testat Google Pixel 6 pro är missnöjda med fingeravtrycksläsaren. Läsaren är oftast långsam och oregelbunden, och ibland helt enkelt inte fungerar.

Sammanfattning

I dagsläget är Google Pixel 6 Pro en av de mest prisvärda telefonerna på marknaden om du är ute efter en grym kamera, men det finns nackdelar. Batteritiden är kort och det saknas stöd för externa minneskort. Är den värd pengarna då? Den kostar fortfarande väldigt mycket så om din högsta prioritet är kameran och du gillar Android – kör! Annars så finns det bättre alternativ.

Vanliga frågor och svar

Här nedan hittar du vanliga frågor och svar om Google Pixel 6 pro.

Hur mycket kostar Google pixel 6 pro?

Google pixel 6 pro kostar i dagsläget drygt 8300 kr exklusive frakt om du köper den online.

Var kan man köpa den?

Du kan köpa den hos vanliga återförsäljare av mobiler online.

Är Google Pixel 6 pro vattentät?

Den är certifierad enligt IPX8 vilket innebär att den är vattentät ned till 3 meter i 30 minuter.

Har den dubbla sim-kort?

Den har stöd för ett fysiskt sim-kort men du kan använda e-sim för att få stöd för dubbla sim-kort.

Varför blir min Google Pixel 6 pro varm?

Det är känt av Google att den kan bli varm när man använder den med prestandakrävande appar som t.ex. under videosamtal, när man spelar in video eller när man strömmar högupplöst film. Om din telefon blir för varm kan du testa att stänga av andra appar i bakgrunden och att dra på ner på ljusstyrkan på skärmen.